Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Reflash GSXR600 ECU as GSXR1000


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:
Reflash GSXR600 ECU as GSXR1000


Hi

I'm very new to the hacking scene but got my ECU reflashed to fix the TRE and a few other issues. I'm now in the process of ordering the hardware and a spare ECU to try doing some extra changes to the ECU.

The person who flashed my ECU last time said that it was possible to flash my gsxr600 ECU to be a 1000 ECU (using the 600 ignition/fuelling tables) so I was just wondering how I would go about doing this?

The 1000's have a LOT more features in ECUEditor so if I can unlock them on a 600 it would be sweet :)

Thanks in advance



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

 

  What year of bikes are you talking about? That makes a big difference.



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Ah sorry, it's an 08 GSXR600, assuming it'd be best flashed with the K7+ GSXR1000 image?

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

 

  I believe the answer is yes. I downloaded a K9 600 map "I believe is the same as k8 600" with the same harness the k8 1000 uses.

 People have also put the Gen 2 Busa code on the 07 up 1000s but, I think you lose the steering damper function atleast.

 



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Goodo, Yeh K8 and K9 are identical. Does anyone have a 08 GSXR1000 stock ecu file they want to share?

And not concerned about the damper function, stock damper is long since in the bin. I hope to no longer need that resistor but :)



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

 

  I downloaded my K8 1000 file from my bike and e-mailed it in to be added to the list but, I don't think it got added. Therefore, I use the k7 map that is supplied with ECU Editor. If you have the software you can look over any of the maps for 600's 750's 1k's and Busa's.



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Ah thanks, didnt realise the maps were there. Cheers :)



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Hm I flashed it last night but it wouldnt start... more research is needed me thinks

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Ok so I was half asleep, it didnt work because of a reason I wont state...

I loaded the GSXR1000 maps (K8 and K9) and both seemed to work, dyno testing this weekend.

But I loaded the BUSA Gen2 map in and I had smoke coming out from under the fuel tank/air box (most of smoke was emerging out the front where the bolt is)

Now there was a LOT of smoke but it all seems to be functioning just fine... so something was getting over-worked but I dont know what. Pair valve maybe? Any ideas? I can send through the map I made if needed

Thanks

 



__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 196
Date:

 

  I am taking a guess here but, I think it might be your exhaust valve control motor. There is a box under the tank mounted on the frame with 2 cables coming out that go to the header where the exhaust valve is.

 Normally it is controlled by the ecu with position feedback. Perhaps with the Hayabusa code it tryed to run without stopping.....up against the stop until the motor burns or smokes.

 You can disconnect the plug and disconnect the cables at the header. The valve has a spring that opens it if the cables are disconnected.

 



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

That's been removed.

 

I have a 1W resistor wired in place of the steering damper and have been told that apparently this can be burnt out?



__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

Hello everyone, I too have the ECU refleshed original GSX-R European 600k8, in that the European gsxr 1000k7 to use most functions on ecueditor. reflesh just after the bike does not start and the LED flashes quickly and then turn off dell'immobilazer. but the bike does not give me any error with the test. how can I fix this?? thanks

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

it's probably flashed as a US ECU and looking for the resistance...

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

my ecm it refleshed at gsxr 600k8 eu 37h00 to 1000 k7 eu 21h50 in us version.. but I try reflesh in 1000k8eu 21h50 fot it work?? thx

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

I solved my problem.. thanks anyway!!

__________________


Senior Member

Status: Offline
Posts: 350
Date:

What was the problem that solved it?

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 16
Date:

Had it in EU mode

__________________


Member

Status: Offline
Posts: 9
Date:

I refleshed the ECU with the image eu 21h50 but the bike would not start. I then refeshed the ECU with the image 20h60 and modified the electrical system from eu to us and is started.

__________________
Page 1 of 1  sorted by
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard